言殳·实景【秩序】现代台式大平层,细腻、高级、质感

2023-3-18/ 家居实景/ 现代/ 只看大图 阅读模式
仅供分享不做任何商业用途,版权归原作者所有,谢谢配合。

马上注册,结交更多好友,享用更多功能,让你轻松玩转社区。

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?

x
第一张封面 拷贝.jpg




项目地址丨Project address:合肥·高速时代御府
项目户型丨Project house type:三室二厅
项目面积丨Project area:137平方
设计机构丨Design department:言殳设计
完工日期丨Completion date:2022

现代台式:注重质感、自然,没有纷繁复杂的装饰,材质上多以木质、石材、金属加上低饱和度的色调调和,再以简单明快的现代设计手法创造宜人的空间

序   言
PREFACE

本案的业主是从上海回来即将结婚的90后小夫妻,从事新媒体自由职业,偏向都市时尚的生活形态,未来的家是他们用作工作与生活的核心场所;所以我们功能规划上,让公区最大化,同时在设计手法上通过利用体块的,线,面之间的穿插,材质与材质之间的碰撞、形成木与火、黑与白、冷与暖相互对比,相互融合的居住空间;

微信图片_20230318173228.jpg


客   厅
LIVING ROOMREFACE



入户即是玄关:隔而不断、若隐若现;客厅的设计摒弃了传统横厅设计,采用了新意的竖厅形式,弱化了常规客厅塞满空间的存在,让公区成为了一个休闲、阅读、放空自己且创造性十足的区域;
The entrance is the entrance, which is continuous and looming; The design of the living room abandons the traditional horizontal court design and adopts a new vertical court form, which weakens the existence of the conventional living room filled with space, and makes the public area become a creative area for leisure, reading and emptying;

(13) 拷贝.jpg

(10) 拷贝.jpg

(4) 拷贝.jpg

(5) 拷贝.jpg

(6) 拷贝.jpg

互   动   
INTERACTION


原有阳台的完全纳入,让公区进一步的扩大,随着烘干机进入家庭使用,阳台才算真正意义上完全得到释放,释放的空间被我们定义为休闲区域,采用了书桌与水吧台的融合设计,使主人公在办公的时候也能随时关注到小孩在家里玩耍的动向,人与人的交互也能在这个空间里得到最大体现;
The full inclusion of the original balcony has further expanded the public area. As the dryer enters the home, the balcony can be truly fully released. The space released is defined as a leisure area by us. The integrated design of desk and water bar is adopted, so that the protagonist can also pay attention to the children's playing trend at home at any time when he is running the office, and the interaction between people can also be fully reflected in this space;
(9) 拷贝.jpg

(11) 拷贝.jpg

(8) 拷贝.jpg


餐   厅
RESTAURANT


餐厅的加大,才让整体的空间有了平层该有的态度,岛台的加入增加了层次感的同时也承担了厨房储物功能的延伸;原木饰面的大面积运用,让餐厅空间更加的温润与灵动;
The increase of the dining room makes the overall space have the attitude of the flat floor. The addition of the island platform increases the sense of hierarchy and also assumes the extension of the kitchen storage function; The large area use of log veneer makes the restaurant space more warm and flexible;






卧   室
BEDROOM


主卧卫生间的舍弃带来了主卧空间与功能的加强,一门到顶的极简白色柜体与白色顶面形成一个L型的围合空间,而黑色木质与亚克力材质的结合,成为了这个空间最耀眼的存在;
The abandonment of the master bedroom bathroom has brought about the strengthening of the master bedroom space and function. The minimalist white cabinet from door to top and the white top form an L-shaped enclosure space, while the combination of black wood and acrylic materials has become the most dazzling existence of this space;









特别感谢
项目摄影:范尔东
主材配套:AR高奢定制、KD木饰面、誉荣贸易卫浴
伊能量照明、吉纳思进口涂料、佳尔美门业、特芮木地板、马贝




--设计咨询--





精华推荐
换一换

发表评论7

言殳·实景【秩序】现代台式大平层,细腻、高级、质感
拓者推荐
  • 2024拓者1T硬盘素材
  • 5月21日家居风水—长沙站
  • 5月21日户型优化—长沙站
  • 5月21日ipad手绘&Ai—长沙站
  • 流量时代丨新媒体大会